ElasmoCan

Onderzoek, bewustmaking en behoud van de elasmobranchen

Wat is ElasmoCan?

ElasmoCan is een vereniging zonder winstoogmerk die een betere kennis en duurzaam gebruik van het zeemilieu wil bewerkstelligen, en in het bijzonder voor de haaien en roggen, door middel van wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn de eerste geregistreerde NGO in de Canarische eilanden met dit objectief.

Hoe werkt ElasmoCan?

ElasmoCan werkt voor en met de verschillende actoren van het zeemilieu om positieve wijzigingen te bekomen in de ontwikkeling van alternatieven voor een duurzaam gebruik van de levende mariene hulpbronnen. Wij zoeken manieren om de kennis van de samenleving met betrekking tot de haaien en roggen te verbeteren en te motiveren, en goede praktijken met deze vissoorten te benadrukken. Door onze onderzoeken kunnen wij een correcte berichtgeving en bewustmaking over de elasmobranchen bewerkstelligen. Tevens helpen ze om een wetenschappelijke basis te hebben voor het ontwikkelen van efficiënte strategieën voor het beheer van deze soorten.

ElasmoCan heeft Uw steun nodig om onze boodschap te verspreiden en om projecten te kunnen ontwikkelen. De ecologische waarde van de soorten is belangrijker voor ons dan hun potentiële economische waarde.

Wat betekent ElasmoCan?

ElasmoCan is een woordencombinatie van “elasmobranchen” en “Canarische”, die ook verwerkt zijn in ons logo. De elasmobranchen zijn een groep van vissen met een kraakbeenskelet die de haaien en de roggen omvat. De Canarische Eilanden is de archipel waar ElasmoCan zijn hoofdactiviteiten in onderzoek realiseert.