Genetisch onderzoek voor behoud van de zee-engel

Share Button

Genetisch onderzoek voor behoud van de zee-engel – ElasmoCanIn 2016 werden de voorlopige resultaten van het eerste genetisch onderzoek van de zee-engel of engelhaai Squatina squatina voorgesteld in verschillende internationale bijeenkomsten over studies van haaien en roggen.

Een deel van de weefseldatabank van ElasmoCan werd geanalizeerd door wetenschappers van het Save Our Seas Haaienonderzoekscentrum en de Nova Southeastern Universiteit.

A Genetic Exploration in a Last Refuge: The Common Angelshark (Squatina squatina) in the Canary Islands

De resultaten van het mitochondriaal DNA duiden een zeer lage diversiteit aan voor de individuen van de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. In de toekomst zullen we verder genetisch onderzoek uitvoeren die monsters van andere eilanden van de Archipel en regio’s buiten de Canarische Eilanden bevatten. Dat zal ons in staat stellen om de populatiedynamiek van de zee-engels te begrijpen en op deze manier te kunnen helpen in hun behoud.

 

Lees verder

 

 

Ministerie van Landbouw, Veeteelt, Visserij en Natuur van de Canarische OverheidMinisterie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Natuur (MAPAMA) Met toelating van het Ministerie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Natuur (MAPAMA), en met kennis van de Canarische Overheid.

 

Share Button