HAMMERHEAD SHARK RESEARCH: Onderzoek van hamerhaaien

Share Button

HAMMERHEAD SHARK RESEARCH is een project dat de onbekende soorten hamerhaaien bestudeert in de Canarische Eilanden. Dit onderzoek is het eerste initiatief in de Archipel die wetenschappelijke informatie verzamelt van deze bijzondere haaiensoorten om zo hun behoud te bewerkstelligen.

HAMMERHEAD SHARK RESEARCH: Een onderzoeksproject over de hamerhaaien (Sphyrna spp.) in de Canarische Eilanden die gebruik maakt van het merken en terugzetten van de visssen om hun behoud te bewerkstelligen.

Het projectlogo, uitgewerkt door Plunk Artes Visuales, werd geïnspireerd door een stuk uit de archeologische collectie van het Museo Canario waarin je de specifieke vorm van de kop van de hamerhaaien herkent.

ElasmoCan bestudeert verschillende aspecten van de dynamische populatiedynamiek van de hamerhaaien, zoals zijn verspreiding, groei en migraties. Dit onderzoek draagt belangrijke kennis bij die nodig is voor een effectiever beheer van deze soorten in de Archipel.

Merken en terugzetten van een gladde hamerhaai (Sphyrna zygaena) in een studie van zijn populatiedynamiek (HAMMERHEAD SHARK RESEARCH); foto Filip Osaer

Merken en terugzetten van een gladde hamerhaai (Sphyrna zygaena)

 

Jij kan helpen bij het behoud van de hamerhaaien door je waarnemingen te registreren of een andere bijdrage.

 

Lees verder

 

Met de genereuze steun van:

Loro Parque Fundación

 

 

Ministerie van Landbouw, Veeteelt, Visserij en Natuur van de Canarische OverheidMinisterie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Natuur (MAPAMA) Met toelating van het Ministerie van Landbouw en Visserij, Voedsel en Natuur (MAPAMA), en met kennis van de Canarische Overheid.

 

Share Button